sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Brokeri imobiliari Bucuresti - cursuri de engleza

Cand am citit stirea nu mi-a venit sa cred: organizam cursuri sa-i invatam engleza pe brokerii imobiliari, ca poate asa mai ia un pic de avant piata imobiliara, mai alesc acum, cand asteptatm minuni de la Mos Nicolae, Mos Craciun, Mos ...

In esenta stirea pare banala la prima vedere, dar eu ma intreb cum poate brokeru' imobiliar de Bucuresti sa perfecteze tranzactii imobiliare fara sa stie putintica engleza. Ca daca stau si ma uit putin in jur ... nici "broker" nu e prea romanesc.

Pretentiile cursantilor, sau mai bine zis promisiunile dascalilor nici nu sunt mari :

Cursurile organizate de Asociatia Brokerilor Imobiliari (mai pe intelesul tuturor Real Estate Brokers Association) se organizeaza in Bucuresti. Despre nevoia de perfectionare si sustinere a agentilor imobiliari de prin alte meleaguri romanesti nu se spune nimic.

Mie mi se pare ciudat ca brokeru' imobiliar de Bucuresti are nevoie sa invete putina engleza. Agentul imobiliar profesionist trebuie sa stie obligatoriu limba engleza - termeni specifici, sa aiba idee de piata imobiliara internationala, termeni juridici si bancari care si in documentele oficiale romanesti sunt in numar mare in limba engleza.

Si pana la urma, ca agent imobiliar profesionist, presupun ca fiecare tinteste la o tranzactie imobiliara business - inchirieri sau vanzari de birouri, centre de afaceri sau spatii comerciale - pe langa vanzarile / cumpararile de apartamente ale clientilor obisnuiti, cu un salariu mediu spre bunicel si cu credite ipotecare la banci. Fara limba enfleza, e mai greu sa atinga astfel de performante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu