sâmbătă, 3 decembrie 2011

Cadastru si carte funciara

In continuarea articolului din octombrie, in care vorbeam despre trecerea Agentiei Nationale de Cadastru si Publicitate imobiliara din subordinea Ministerului Administratiei si Internelor in subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, revenim cu noutati in functionarea Agentiei de Cadatsru.





Elena Udrea, Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, are planuri mari pentru sistemul de cadastrare si gestionare a bunurilor imobile la nivel national.

Pregateste un sistem informatizat de cadastru si carte funciara, un registru electronic de care sa dispuna fiecare birou notarial si o retea care sa permita accesarea electronica si rapida a informatiilor cat si transferul de date si informatii in baza semnaturii electronice.

Daca stam sa ne uitam putin prin birourile si ghiseele administratiilor financiare sau de  orice fel ale statului, inca mai vedem vrafuri de dosare prafuite, functionari care se uita la computer cu teama si emotie.

Ministrul Turismului a primit aplauze de sustinere si din partea presedintelui statului ... poate ca asta ii va purta noroc si vom beneficia din 2012 de un sistem de cadastru civilizat si decent.Proiectul va fi demarat in februarie 2012 si va fi realizat in cadrul uni parteneriat public-privat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu