sâmbătă, 6 august 2011

Prima Casa 4

Dupa cum stiti deja, programul imobiliar Prima Casa 4 a demarat in tromba iar bancile care erau deja in cursa si-au intensificat ofensiva asupra pietei imobiliare cu pachete de servicii de credite ipotecare frumos ambalate si stralucitoare. Din urma vin repede si banci care nu erau in cursa dar s-au aliniat acum si ele la start si incearca si ele sa tina pasul cu oferte si surprize.

Dilema celor interesati sa cumpere un apartament in Bucuresti e destul de greu de dezlegat, pentru ca vitrina ofertelor de credite ipotecare este plina si frumos colorata:



- OTP Bank a primit un plafon de 9,6 milioane de euro si propune o oferta de 4% + Euribor la 3 luni, pentru creditele in euro. Pentru creditele in lei banca propune o dobanda compusa din 2,50% - marja bancii + Robor la 3 luni.

- Raiffeisen Bank a stabilit o marja de 3,9% + Euribor la 3 luni si de 2,4% + Robor la 3 luni. Cei care sunt deja clienti ai acestei banci vor plati o dobanda mai mica, de 2,2% la lei si respectiv 3,7% la euro.


- Piraeus Bank intra pe piata "Prima Casa" o oferta comparabila cu cea propusa de OTP Bank iar suma minima pe care o acorda prin acest tip de credit ipotecar este de 10.000 de euro, iar cea maxima este cuprinsa intre 57.000 si 71.250 de euro, pentru o perioada maxima de creditare de 30 de ani.

- BRD ataca si ea piata imobiliara prin proiectul Prima Casa 4 cu un plafon de garantii de peste 325 de milioane de euro. Ipotecarele oferite sunt la 3,65% - 3,75% + Euribor, in functie de perioada de creditare aleasa de client.

- Banca Transilvania acorda finantari la o dobanda de 5,49% pe an (Robor la 3 luni), la care se adauga comisionul de gestiune de 0,2% pe luna, cat si in euro, la o dobanda de 4 puncte procentuale plus Euribor la 3 luni.

- BCR, si-a inceput campania cu o dobanda de 3,95% plus Euribor la trei luni, pentru creditele in euro. Toti clientii fideli ai BCR vor beneficia o dobanda mai mica iar evaluarea imobilului se va face la un pret avantajos de 300 lei.

- CEC Bank dispune de 27 de milioane de euro si a pregatit si oferte interesante pentru programul Prima Casa 4. Costurile de finantare in euro sunt de 4% plus Euribor la trei luni, iar pentru cele in lei - 1,9% plus Robor la trei luni.

- Millennium Bank dispune de 50 de milioane de euro cu o dobanda formata din Euribor la trei luni plus o marja de 4%, fara comisioane suplimentare de analiza si de acordare. De asemenea, evaluarea locuintei va fi gratuita. Pentru creditele contractate prin programul Prima Casa 4, Alpha Bank are o dobanda formata din Euribor la trei luni plus o marja de 4%.

Sursa: Ziare.com

Si dupa zicala "Nu greseste cel care cere, ci cel care da!" va urez spor la cumparaturi cu Prima Casa 4 !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu