duminică, 29 ianuarie 2012

Credite Prima Casa

Analistii financiari si brokerii imobiliari nu mai vad cu ochi buni Programul Prima Casa: acesta nu incurajeaza construirea de locuinte noi, ci ma degraba tranzactiile imobiliare cu apartamente vechi pe care bancile nu le accepta din cauza riscului seismic si a vechimii destul de mari a acestora. In anul 2011 au fost acordate 48 de credite ipotecare pentru construirea de locuinte noi sau cumpararea de case nefinalizate. Numarul total al creditelor ipotecare vandute in a 2a jumatate a anului 2011 prin Prima Casa a fost de 14.000. 

Spre deosebire de etapele anterioare ale acestui program imobiliar, guvernul nu mai garanteaza integral imprumuturile, jumatate din risc fiind preluat de catre banci.

Aurel Saramet, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri spune ca exista suficiente fonduri pentru ca Pima Casa sa continue pana in toamana anului 2012. De la demararea acestui program guvernamental s-au acordat 52.000 credite ipotecare, din care doar 35 de contracte au avut nevoie de ajutor financiar din partea guvernului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu