duminică, 29 ianuarie 2012

Piata imobiliara in 2012

Piata tranzactiilor imobiliare de vanzare / cumparare apartamente si case va urma aceeasi directie descendenta din 2011 si respectiv 2010. Chiar daca preturile locuintelor stagneaza sau continua sa scada, specialistii in domeniu nu prevad o inviorare a tranzactiilor imobiliare in anul ce tocmai a inceput.

Creditele ipotecare sunt tot mai greu de accesat, chiar daca Programul Prima casa ne mai ajuta putin, puterea de cumparare scade iar potentialii cumparatori / vanzatori nu-si mai asuma atat de usor riscuri financiare, comisioanele pe tranzactii sunt inca destul mari iar taxele notariale vor creste si ele. In acest context, dezvoltatorii imobliari si proprietarii de case si apartamente se re-orienteaza catre inchirieri, asigurandu-si astfel un flux de numerar.

Strategiile imobiliare nu se mai axeaza acum pe constructia si vanzarea de apartamente sau case in ansambluri rezidentiale. Mai degraba cauta sa identifice zone care promit sa devina in viitor un potential de capital venit din inchirierea imobilelor.

Daca nu e in avantajul nostru sa vindem acum o casa sau un apartament, putem sa construim o mansarda pe care sa o inchiriem.


In conditiile in care avem nevoie de spatiu de locuit mai mare pentru ca ni s-a marit familia, vanzarea casei sau a apartamentului sau construirea unei case noi nu prea sunt in acest moment solutii avantajoase. Putem sa facem insa o solutie de compromis: cei care au o casa, sau poate chiar un apartament la bloc, pot sa construiasca repede si ieftin o mansarda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu