duminică, 22 aprilie 2012

Certificatul de performanta energetica - reglementari aprilie 2012

Constiincios si ascultator, Guvernul Romaniei tine pasul cu toate reglementarile legislative impuse de "directivele europene". Nu prea e timp si loc pentru reglementari si legi care sa-i ajute si sa-i protejeze in mod real si concret pe cetatenii si pe investitorii romani, dar tot e bine ca tinem pasul cu lumea buna, in speta Uniunea Europeana.

Reglementarea de care vorbim face referire la certificatul de performanta energetica pentru imobile construite sau aflate in constructie.

In urma modificarilor impuse de directiva europeana, Legea 372/2005 va fi modificata, in sensul obligativitatii proprietarilor sau dezvoltatorilor sa informeze locuitorii unui imobil despre performantele energetice ale acestuia.

Astfel, daca o casa sau un apartament face obiectului unei tranzactii de vanzare-cumparare sau de inchiriere, precum si la receptia unei constructii noi, beneficiarii trebuie sa aiba acces la certificatul de performanta energetica. Documentul certificat de un auditor energetic autorizat, trebuie sa precizeze necesarul de energie pentru climatizare si iluminat. Calificativele - de la A la G - primite de locuinta sunt un reper in evaluarea pretului de vanzare sau de inchiriere.

Teoretic, certificatul energetic ne face sa ne gandim ca un apartament bine izolat ne va face iarna mai ieftina, insa arhitectii specialisti in proiecte de case si ansambluri rezidentiale au ceva retineri. Ce facem cu un apartament foarte bine izolat care ne scuteste de ceva costuri pentru incalzire pe timpul iernii, daca vara vom cheltui de 3-4 ori mai mult pentru ventilatie?!

Dupa cum ne informeaza Dan Suciu, purtator de cuvant al Guvernului, costurile pentru obtinerea certificatului energetic variaza intre 250 - 600 Ron, in functie de suprafata auditata energetic.

Un comentariu:

  1. Căutați un împrumut de afaceri, împrumuturi personale, împrumuturi ipotecare, împrumuturi auto, împrumuturi pentru studenți, împrumuturi de consolidare negarantate, finanțare de proiect etc ... Sau pur și simplu refuzați împrumutul de la o bancă sau instituție financiară din unul sau mai multe motive? Suntem soluțiile potrivite pentru credit! Oferim împrumuturi pentru companii și persoane fizice cu o dobândă scăzută și accesibilă a dobânzii de 2%. Deci, dacă sunteți interesat de un împrumut urgent și garantat. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail astăzi Via: elegantloanfirm@hotmail.com.

    RăspundețiȘtergere