sâmbătă, 22 octombrie 2011

Recensamantul populatiei 2011

Recensamantul populatiei si al locuintelor din 2011 se desfasoara in perioada 20 - 31 octombrie, si este al 12-lea recensamant din istorie. Primul recensamant al populatiei si al locuintelor Romaniei s-a desfasurat in 1859-1860 iar ultimul in 2002.
Conform legislatiei in vigoare, toti cetatenii romani sunt obligati sa furnizeze informatiile solicitate iar cei care refuza sa raspunda risca amenzi de pana la 5.000 lei.

Cetateanul e obligat sa faca multe lucruri pentru statul roman, inclusiv sa raspunda intrebarilor curioase, indiscrete si dezlanate adresate prin intermediul unor recenzori care nu au fost instruiti si pe care trebuie sa-i primesti in casa ta. Alternativa e sa-i tii la usa si stai si tu lipit de tocul de usii pe hol cam 1 ora ca sa completezi formulare despre care nici recenzorii nu au habar cam cum se completeaza.

S-a facut ceva publicitate acestui maret eveniment : ca trebuie sa dam dovada de spirit civic si sa raspundem la apelul recenzarii ... moralitate, simt de raspundere etc.

Da! Cetateanul TREBUIE sa dea dovada de multe ... dar statul pe care cetateanul il plateste cu taxe si impozite nenumarate nu are nicio obligatie niciodata: nici sa-ti asigure un sistem sanitar decent, nici un sistem de invatamant sanatos si moral, nici justitie si securitate ... nimic!

Am cautat informatii despre recenzorul ce urmeaza sa-mi bata la usa sa ma deranjeze cu un vraf de hartoage de completat pentru ca in secolul 21 nu dispunem de o modalitate mai "eleganta" si mai putin invaziva de a intra in intimitatea fiecaruia.

Prea multe lamuriri nu am gasit pe site-uri oficiale de tip Recensamantromania.ro, adica nici macar un site mai doamne-ajuta n-au fost in stare sa faca cei ce ne ameninta cu amenzi costisitoare daca nu le raspundem la intrebari de tipul:


Carei etnii considera persoana ca ii apartine?

sau

Carei religii considera persoana ca ii apartine?

Adica, dupa ce ca accepti sa ii acorzi 1 ora din viata ta, ii primesti in casa emisarul, un amarat de recenzor platit cu mai nimic si care nu crede nici el in ce face, statul iti pune la indoiala declaratiile. Tu n-ai decat sa "consideri" ce vrei ... ca adevarul suprem il detine ... nu se stie cine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu