duminică, 10 iulie 2011

RCA locuinte


Polita de asigurare obligatorie pentru locuinte

Pentru ca se apropie termenul limita pana la care trebuie sa ne cumparam polita de asigurare obligatorie pentru locuinta, s-au inceput statisticile, numaratorile si socotelile. Evident, polita RCA pentru locuinte este utila daca este facuta conform legislatiei, de catre furnizori certificati si autorizati de polite de asigurare.

Daca inca nu ati incheiat polita de asigurare obligatorie pentru locuinte (PAD), ar fi bine sa alegeti una din firmele acreditate: ABC Asigurari, Astra Asigurari, ARDAF, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurari, Euroins Romania, Generali, Grawe Romania, Groupama Romania, Platinum Asigurari, Uniqa Asigurari.

Imaginatia in materie de marketing nu are limite, asa ca au aparut "oferte avantajoase", "promotii" unice cu care va pot ademeni falsi agenti de asigurari de la diverse societati de asigurari, acreditate sau nu, care va promit ca ... in caz de Doamne-fereste, va asigura si pisica din prun.

Ar mai bine insa, sa lasati pisica in seama Celui-de-sus, si sa fiti atenti la ce trebuie sa contina o polita de asigurare obligatorie impotriva dezastrelor naturale (PAD).

PAD trebuie sa cuprinda cel putin urmatoarele elemente:
- Denumirea/numele si sediul/domiciliul partilor contractante
- Numele beneficiarului asigurarii
- Tipul locuintei si adresa acesteia
- Suma asigurata obligatoriu
- Prima obligatorie si termenele de plata a acesteia
- Perioada de valabilitate a contractului de asigurare
- Numarul si titlul actului normativ in temeiul caruia s-a emis PAD.

Documentul pe care il primiti in urma cumpararii/achitarii politei de asigurare a locuintei trebuie sa precizeze ca acesta reprezinta “Asigurarea obligatorie a locuintei in baza Legii 260/2008" si sa fie marcata cu sigla PAID.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu