luni, 21 martie 2011

Reabilitare fatade imobile

Guvernul, ocupat cu criza si crizele, si-a facut timp sa se ingrijeasca si de un pic de gospodarire de primavara. Astfel, a fost adoptata "Legea privind masurile de crestere a calitatii arhitectural-ambientale a cladirilor". Prin aceasta lege, proprietarii imobilelor degradate care pun in pericol trecatorii sunt obligati sa le reabiliteze fatadele din surse proprii.

O initiativa laudabila ce te face sa-i admiri pe mai-marii tarii ce se ingrijesc de trecut dar mai ales de prezent si de trecatorii ce se perinda pe sub balcoane ce au adapostit candva obraze subtiri ale tarii.

Si mai laudabila pare initiativa cand iti dai seama ca vrei-nu-vrei, te pricopsesti cu un credit pentru var, cuie, scanduri si vopsea: "Guvernul va facilita acordarea de credite bancare (maximum 90% din suma totala) de la institutii de credit, cu garantie guvernamentala..." !

Si daca tot vine primavara si proprietarii imobilelor nu pun mana pe matura si pe bidinea, primariile sar in ajutor, in special pentru cladirile din zone protejate sau din centrele istorice cu deosebita importanta pentru istoria localitatilor in cauza.





Daca proprietarii imobilelor ce-si asteapta o noua fata nu se apuca de treaba, tot binevoitoarele primarii ii trag de maneca si ii avertizeaza parinteste sa termine lucrarile de reabilitare in 12 luni.




Mai ramane de lamurit o enigma: daca nu sunt executate lucrarile de reabilitare nici dupa o prelungire indulgenta de jumatate de an, cum poate primaria sa reabiliteze imobilele ... in numele si pe cheltuiala proprietarilor imobilelor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu