luni, 26 septembrie 2011

Inchirieri apartamente si garsoniere pentru studenti

Anul universitar 2011 - 2012 incepe si o data cu el razboiul negocierilor si tranzactiilor imobiliare intre studenti si proprietarii care au o camaruta sau un apartament de inchiriat in Bucuresti.

Desi este un fenomen obisnuit in fiecare octombrie imobiliar, este de fiecare interesant: dau studentii mai mult sau mai lasa proprietarii de garsoniere si apartamente din pret? Avansul e tot pe 3 luni sau mai scade la 1-2 luni? 

Conform unui studiu realizat de Impact Developer & Contractor, studentii bucuresteni trebuie sa scoata din buzunarul parintilor (si sa completeze eventual din vreun job part time) in medie in jur de 250 E / luna.

Evident suma variaza in functie de pretentiile chiriasilor studiosi : zona / facilitati / mijloace de transport in comun ...

Astfel, pentru o garsoniera la mai putin de 100 E trebuie sa te muti in Berceni si Ferentari sau daca pui 100 E / luna ai sanse in Pajura, Bucurestii Noi, Colentina, Iancului, Pantelimon, Fundeni, sau chiar prin Dristor, Drumul Taberei si Militari.


Dar exista solutii "avantajoase" si pentru buzunarele de lux care isi permit 500 - 600 E / luna pentru inchirierea unui apartament sau a unei garsoniere spatioase in cartierele din sectorul 1 sau 2 ale Bucurestiului. Nici sectorul 3 nu e de lepadat daca ne uitam pe anunturile imobiliare de inchirieri apartamente care propun un pret de 500 E mai mul sau mai putin negociabil.

Evident, in topul cartierelor din Bucuresti cu anunturi imobiliare de inchirieri apartamente si garsoniere in blocuri moderne sau vile spatioase gasim nume sonore precum cartierul Primaverii cu 1.064 E / luna, Dorobanti cu 977 E / luna, Victoriei si Baneasa cu sume de aproximativ 800 E / luna.

Pentru chiriasii interesati de un apartament sau o garsoniera la un pret mediu si cu un confort pe masura sunt interesante ofertele de inchirieri imobiliare pentru cartiere precum Aparatorii Patriei, Balta Alba sau Grivita care se invart in jurul sumei de 300 E / luna.

Spor la vizionari si la inchirieri !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu